Ademlucht en brandmeldcentrale

Opleiding beheerder brandmeldcentrale

Door de cursisten op een andere maar doelgerichte manier te trainen is het mogelijk om deskundige en gemotiveerde cursisten af te leveren na één dagdeel opleiding.
Hieronder treft u aan het uitgewerkte dagdeel.
Er worden vier verschillende stands ingericht om de cursisten in teams van 2 personen opdrachten te laten uitvoeren met ademlucht op. De z.g. loopoefening wordt achterwege gelaten, simpelweg vanwege het feit dat dit uw medewerkers ook zelf kunnen organiseren. Bovendien leren de cursisten niet zo veel door geblindeerd achter elkaar aan te lopen. Het gaat om de praktische vaardigheden van handelen en opdrachten uitvoeren met ademlucht op. Daar leert men het meeste van, o.a. ademhalingstechnieken en fysieke belasting van het lichaam te doceren.   


Stand 01.
Het vullen met water van verschillende jerrycans met ademlucht op.
Er wordt een opstelling gemaakt van 4 á 5 jerrycans waarvan de eerste jerrycan leeg is, men dient deze te vullen met het water uit jerrycan 2, jerrycan 2 te legen in jerrycan 3 enzovoorts. Het vullen gebeurt met een grote trechter. De ene cursist houdt de lege jerrycan vast met de trechter en de andere vult deze jerrycan met water. Hier leren de cursisten samenwerken en hun fysieke inspanningen te doceren.

Stand 02.
Het monteren van een meubelstuk met gereedschap.
Hier is de opstelling een meubelstuk monteren met behulp van gereedschap. Er ligt een kastje of stoel in onderdelen op de oefenplaats. Tevens is er een montagehandleiding hoe men dit meubelstuk in elkaar dient te monteren. Hier leren de cursisten samen werken en een technische opdracht uit te voeren.

Stand 03.
Het afleggen van een speciaal ingericht parcours met hindernissen, zoals pallets of kratten welke bij uw bedrijf aanwezig zijn.
Er wordt een opstelling gemaakt van pallets van verschillende hoogte en losse kratten. Door dit parcours af te leggen leren de cursisten samenwerking en hun fysieke inspanningen te doceren.

Stand 04.
Het uitvoeren van een technische opdracht. Er ligt een gedemonteerde fiets klaar voor de deelnemers om in elkaar te zetten met ademlucht op. Alle benodigde gereedschappen zijn aanwezig. De bedoeling is om de fiets in en weer uit elkaar te demonteren. Hier leren de cursisten samen te werken, en een technische opdracht uit te voeren.

Vooropleiding – Niet vereist.
Duur cursus – Een dagdeel, de cursisten dienen zich voor te bereiden door middel van een aantal opdrachten. U dient rekening te houden met een 'eigen' studielast van gemiddeld 4 uur.
Groepsgrootte – 6 t/m 10 deelnemers
Docent – Erkend instructeur van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). 
Certificaat - Certificaat NRR, voor 2 jaar.
Middelen & materialen – Worden verzorgt.
Locatie - Cursus op één van onze vaste cursuslocaties of in company.
Tarieven - Op aanvraag, u betaald per 2 instructeurs de kosten van 1 instructeur.

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen